fbpx

Over studio cremers

Hoi hoi, ik ben
Marion Cremers!

Misschien zie je me al bijna elke dag op Instagram of heb je net pas van me gehoord? Hoe dan ook, je bent nieuwsgierig wie er achter al die kleuren en vrolijkheid zit.

Ik kan je vast verklappen: mijn ondernemersreis was écht niet altijd zo vrolijk. Sterker nog, ik moest behoorlijk ziek worden om te komen waar ik nu sta.

Mijn missie is om heel Nederland te leren waterverven.

Ik geloof dat iedereen creatief is en als ik jou dat kan laten inzien, ben ik zielsgelukkig!

De ziekte die mijn leven veranderde

Na vijf weken Vietnam kreeg ik twee dingen te horen: 1: ‘Wat ben je lekker bruin,’ en 2: ‘Wat ben je veel afgevallen!’ Na lang uitstellen kreeg ik in 2018 te horen dat ik een chronische ziekte heb. ‘Shit, geen Aziatisch parasietje dus…’ De ziekte van Graves zorgde ervoor dat mijn schildklier zó hard werkte dat ik ruim 10 kilo was afgevallen. Mijn lichaam rende per dag ongeveer een marathon en mijn hartslag was in rust 130. Ik dacht alleen maar: ‘Ik slik die medicijnen snel en dan ben ik er zó bovenop.’

Girl, I was wrong…

Bijna twee jaar was ik in gevecht met mezelf, de ziekte en de medicatie. Opstaan om te lunchen was soms té vermoeiend. Toch moest de arboarts lullen als brugvrouw om mij minder te laten werken. Ik luisterde totaal niet naar mijn lichaam, want ik wilde koste wat het kost mijn baas niet in de steek laten. Ik heb twee jaar nodig gehad, om te realiseren dat élk herstel begint met jezelf op één zetten. Dat dat niet egoïstisch is. Toen ik daarbij ook het boek ‘Je kunt je leven helen’ van Louise Hay ging lezen, ging er een knop om. Ik kan alles en vertrouw op mezelf en mijn creativiteit.

Wat er ook gebeurt: ik vertrouw op mezelf, ik kan alles aan en ik leer er áltijd van.

Waar kom ik vandaan?

Geboren in het Brabantse Veldhoven – 15 minuten fietsen naar Eindhoven – ben ik opgegroeid met een zachte G, gezelligheid en minimaal vijf dagen Carnaval per jaar (ja, ik ben zo’n hele fanatieke, die ook zelf carnavalspakken maakt). Ik heb altijd hechte vriendengroepen gehad, en veel van mijn jeugdvrienden en vriendinnen zie ik nu nog steeds.

Toen ik negen was zijn mijn ouders gescheiden. Niet leuk, maar ook niet dramatisch. We zijn veel verhuisd (lees ong. 13x) en de samenstelling van het gezin is wel eens veranderd. Dat had minder leuke kanten.

Als gevoelig en oudste kind ben ik (mede) daardoor snel volwassen en verantwoordelijk geworden. Ik bewees mezelf en mijn omgeving het liefst met goede resultaten. Ik leerde: ‘Als ik iets wil en hard genoeg werk, dan kan ik alles!’ Ontspanning vind ik al mijn hele leven in creativiteit, dieren en natuur. Dat is nog steeds zo. Vandaar dat ik nog graag paardrijd en graag mijn huisdieren om mij heen heb.

En toen was ik ineens professioneel illustrator

Vroeger vond ik altijd dat ik niet zó creatief was. Ik kon wel leuk tekenen, maar ik kon dat niet uit mijn hoofd. Natekenen was niet creatief vond ik. Dus daar zou ik nooit iets mee kunnen in de toekomst.

Tijdens een vakantie met vriendinnen nam ik een oud waterverfsetje mee. Zo ontdekte ik per ongeluk de wondere wereld van het waterverf en hoe ‘simpel’ het eigenlijk was. Ik bleek er aanleg voor te hebben en ik ging – op aandringen van vriendinnen – mijn illustraties voorzichtig verkopen naast mijn baan.

Sinds die tijd heb ik talloze geboorte- en trouwkaartjes gemaakt en mocht ik al verschillende ondernemers voorzien van een persoonlijke en unieke branding inclusief illustraties. Mijn illustraties en ontwerpen brengen vrolijkheid en vertalen jouw verhaal op een unieke manier. Ik was dus tóch illustrator geworden!

Ik moest veranderen

Ondanks dat ik ziek was, voelde ik ‘ineens’ op mijn werk dat ik voor mezelf moest kiezen. Ik moest ontslag nemen. En dat deed ik. Zonder financiële buffer en zekerheid. Ergens voelde ik dat ik sneller beter zou worden als ik dit zou doen en aan mezelf zou gaan werken. Een keer wél naar mijn gevoel luisteren. Niet anderen pleasen, maar mezelf.

Daar is de grote reis van zelfontwikkeling en beter worden gestart. Ik moest opnieuw leren om naar mijn lichaam en naar mezelf te luisteren. Mijn lichaam opnieuw vertrouwen en zo weer enthousiast worden over de toekomst. Het was zwaar, ik ben mezelf tig keer tegengekomen en heb vaak gedacht dat ik nooit meer de oude zou worden. Tóch weigerde ik – ondanks het advies van verschillende artsen – me daarbij neer te leggen. “Ik moest en zou weer een 10 aan het leven geven!

Iedereen is creatief, ook jij!

Ik geloof oprecht dat iedereen creatief is. Je kunt namelijk creatief zijn met koken, met oplossingen, inrichting, schrijven of – zoals ik – met verf en kwasten. Ook al zei jouw juf vroeger dat je niet kon tekenen!

Creëren én kennis delen maakt mij intens gelukkig. Concurrentie bestaat in mijn ogen niet. Ik laat met liefde zien hoe gemakkelijk je creatief kunt zijn. Als ik het kan, kan jij het ook! In 2019 liet ik dat meer dan 100 vrouwen inzien met mijn Waterverf Workshops. Daarnaast pas ik mijn creativiteit natuurlijk toe in grafisch design zoals brandings.

Van mede-illustratoren kreeg ik vaak de vraag hoe ik mijn werk digitaliseer. Met 15 jaar Photoshopervaring en na het volgen van ontelbare tutorials, ontwikkelde ik een supersimpele methode om illustraties vrijstaand te maken en daar maakte ik een cursus van.

Wat een serieus verhaal hè? Tijd voor wat vrolijks!

Ik ben gewoon hartstikke positief en – over het algemeen – vrolijk! Alles gebeurt met een reden en daarom ben ik nu hier: Ondernemer, 2 bedrijven, illustrator en gelukkig. Ik geloof dat er áltijd een oplossing is. Dat is ook mijn levensmotto nu ik erover nadenk. Opmerkingen zoals ‘Dat kan niet’, kan ik ook niet zo goed aanhoren. Dat bestaat niet in mijn woordenboek.

Nog wat feitjes over mij:

 • Ieder harig dier dat ik tegenkom probeer ik te aaien.
 • Ik draag het liefst iedere dag kleurrijke outfits.
 • Ik heb een materialistische droom: een Chanelbag
 • Ik vind kamperen GE-WEL-DIG! Heel de dag op een stoel in de natuur zitten. Boekje, vuurtje, hondje en mijn vriend erbij. All I need!
 • Ik vind mijn sproeten fantastisch.
 • Ik heb geen muzieksmaak. Ik luister naar: Phil Collins, Billie Eillish, klassiek, Disney en Nederlandstalig.
 • Ik eet het liefst iedere dag chips. Oke.
 • Ik eet zo goed als iedere dag chips.
 • Alleen zijn vind ik heerlijk.
 • Ik heb mijn vriend ten huwelijk gevraagd in 2019 in Florence, Italië!
 • ‘Later’ wil ik een knus (vakantie)boshuisje

Genoeg over mij, wie ben jij?

Ik heb natuurlijk hartstikke veel over mij gedeeld. Als het goed is heb je een goed beeld van wie ik ben en waarom ik doe wat ik doe. Des te meer ben ik benieuwd naar jouw verhaal? Voel je creatieve kriebels? Maar denk je niet creatief te zijn?

Wil je mijn creativiteit en vrolijkheid gebruiken voor de uitstraling voor jouw bedrijf? Ik werk zeer exclusief nog in opdracht. Stuur me een berichtje met je idee en dan gaan we kijken of het een leuke samenwerking is!

Heb je gewoon het gevoel dat ik jou kan helpen, maar weet je het niet zeker? Je weet inmiddels: Ik geloof dat er áltijd een oplossing is.

Stuur me dus gewoon een berichtje!

5 + 1 =

Heb jij zin om te leren waterverven? Ik weet 1000% zeker dat jij dit kan!