fbpx

Mijn favoriete waterverf

Ik gebruik al jaren dezelfde aquarelverf van hetzelfde merk. Zelden heb ik nieuwe moeten kopen, omdat ik geinvesteerd heb ik goede kwaliteit. Dat gun ik jou ook! Hieronder een handige opsomming van de beste waterverf (in mijn ogen) inclusief shoplinkjes.

Om te beginnen: Je hebt napjes (in een palet) en tubes waterverf. Zelf werk ik het liefst met napjes in mijn waterverfpalet. Deze zijn veel handiger om mee te nemen. In kwaliteit merk ik weinig verschil. Napjes bevatten vaak net iets meer pigment en zijn dus wat intenser van kleur.

Tip: Koop meteen aquarelverf van een goed merk, dat gaat de rest van je leven mee! Goedkopere merken zijn echt niet aan te raden voor goede resultaten.

Mijn favoriete merk voor verf is Winsor & Newton. Deze verf heeft intense kleuren en ligt goed op het papier. In mijn waterverf workshops werkte ik met goedkopere tubes van dit merk en die van Van Gogh en voor mezelf gebruik ik een palet met losse napjes van Winsor & Newton. Ik wil er naartoe dat ik zelf mijn kleuren ga mengen en daar zelf een standaard palet van maak. Dat doe je door pigmenten en tubes verf te mengen en die in een palet op te laten drogen

Hierbij mijn favorieten aquarelverf (midden segment):

En deze waterverf gebruik ik veel (hoger segment):

Je kunt er ook voor kiezen om een leeg palet te kopen en die te vullen met losse napjes. Zo vorm je een persoonlijk palet!

Wist je dat er ook metallic aquarel verf bestaat? Erg leuk om eens mee te spelen en te testen. Bekijk deze merken maar eens:

Succes! En mocht je vragen hebben stel ze op mijn Instagram: @studiocremers 🤩

* Deze pagina bevat affliatie linkjes. Dat houdt in dat ik – áls je iets via een linkje koopt – een mini commissie krijg. Je merkt hier zelf verder niks van en betaald hiervoor niks extra! 

Benieuwd welke waterverf materialen ik het allerliefst gebruik?

Schrijf je in voor mijn maandelijkse happy mail en ontvang mijn gratis e-book met mijn favoriete waterverf materialen direct in je inbox. 💌 Ruim 5000 mensen ontvangen maandelijkse vrolijke tips, illustraties en unieke deals die ik nergens anders deel!