Ik gebruik al jaren dezelfde aquarelverf van hetzelfde merk. Zelden heb ik nieuwe moeten kopen, omdat ik geinvesteerd heb ik goede kwaliteit. Dat gun ik jou ook! Hieronder een handige opsomming van de beste waterverf (in mijn ogen) incl. shoplinkjes.

Om te beginnen: Je hebt napjes (in een palet) en tubes waterverf. Zelf werk ik het liefst met napjes in mijn waterverfpalet. Deze zijn veel handiger om mee te nemen. In kwaliteit merk ik weinig verschil. Napjes bevatten vaak net iets meer pigment en zijn dus wat intenser van kleur.

Tip: Koop meteen aquarelverf van een goed merk, dat gaat de rest van je leven mee! Goedkopere merken zijn echt niet aan te raden voor goede resultaten.

Mijn favoriete merk voor verf is Winsor & Newton. Deze verf heeft intense kleuren en ligt goed op het papier. In mijn waterverf workshops werkte ik met goedkopere tubes van dit merk en die van Van Gogh en voor mezelf gebruik ik een palet met losse napjes van Winsor & Newton. Ik wil er naartoe dat ik zelf mijn kleuren ga mengen en daar zelf een standaard palet van maak. Dat doe je door pigmenten en tubes verf te mengen en die in een palet op te laten drogen

Hierbij mijn favorieten aquarelverf (midden segment):

En deze waterverf gebruik ik veel (hoger segment):

Je kunt er ook voor kiezen om een leeg palet te kopen en die te vullen met losse napjes. Zo vorm je een persoonlijk palet!

Wist je dat er ook metallic aquarel verf bestaat? Erg leuk om eens mee te spelen en te testen. Bekijk deze merken maar eens:

Veel plezier! Mocht je vragen hebben; Stel ze op mijn instagram 🤩

** Let op: Deze blog bevat affliatie linkjes. Dat houdt in dat ik – áls je iets via een linkje koopt – een mini commissie krijg, je betaalt zelf helemaal niks extra! 

Benieuwd naar alle materiaal tips die ik voor je heb?

Je hebt niet veel nodig om te beginnen met waterverf, maar het is moeilijk om de eerste materialen te kopen: zoveel keuze! In dit GRATIS EBOOK vertel ik je alles over materialen, merken en verschillende prijzen. Voor ieder budget is er kwaliteit te koop! Binnen 5 minuten heb je hem in je inbox 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Je behoort dan meteen tot Club Creative
en ontvangt unieke illustraties en (business)tips die ik met níemand anders deel.

Ik spam niet 😉