Je illustraties naar the next level!

Leer hoe je je illustraties hoogwaardig én simpel kunt digitaliseren met Photoshop of Elements door middel van mijn geheime en simpele methode.

Nu met extra ‘digitalisatie lessen’ over handlettering!

Leer je illustraties te digitaliseren

Wil jij je creaties hoogwaardig kunnen drukken op papier en zo meer geld verdienen met jouw creativiteit? Ben je klaar met dat gehannes in Photoshop en die oneindige Youtube tutorials, die je uiteindelijk maar een matig resultaat opleveren?

Goed nieuws: Met mijn geheime en unieke methode kun je het digitaliseren gemakkelijk leren. Na 4 modules kost het je straks slechts een paar minuten om een (waterverf) illustratie vrijstaand te maken, weet je alles van de exporteer instellingen en als bonus leer je je illustraties ook nog eens om te kleuren!

Tijd om écht te gaan professionaliseren

Herken jij dit nu?

 • Je ziet prachtige illustraties in webshops en winkels. Allemaal extra inkomsten voor die ondernemers. Kon jij ook maar digitaliseren, dan kon je je prints ook verkopen en een nieuwe markt aansnijden…
 • Je wordt gek van het zoeken naar tutorials. Daarnaast bieden zie niet het gewenste resultaat en zijn ze ingewikkeld. Is er nou nergens een simpele methode die je altijd kunt toepassen om iets vrijstaand te maken, zonder dat je het waterverf-effect verliest?
 • De toverstaf-functie in Photoshop voelt als onprofessioneel en je wordt gek van het resultaat die het geeft. Heel veel verstand heb je niet van Photoshop.. Vrijstaand maken is supermoeilijk toch? Hoe doen andere creatieven dit!? Grr…

Dit wil je:

 • Je beheerst één perfecte methode om je illustraties professioneel en hoogwaardig vrijstaand te maken in Photoshop. Je kunt nu je illustraties inzetten voor prints, geboortekaartjes en websites! Easy. Wat een mogelijkheden om meer inkomsten te genereren.
 • Je verspilt geen tijd en energie. Je werk vrijstaand maken kost nu slechts enkele minuten. Goodbye frustratie!
 • Goedlopende illustraties kun je nu ook gemakkelijk omkleuren, waardoor je aanbod groeit als kool. En reken maar uit hoeveel tijd je bespaart. Roze olifantjes, worden ook gele, blauwe en groene. Hoge kwaliteit illustraties breng je nu dus gemakkelijk uit in verschillende kleuren.

 

Voor wie is de ‘Leren Digitaliseren’ cursus?

Je weet dat er vraag is naar je illustraties en/of handlettering. Je wil meer mensen bereiken, meer verkopen, andere producten aanbieden, het serieuzer aanpakken en meer gaan verdienen met jouw creativiteit. Je wil professionaliseren en groeien.

Maar… De manier waarop je je illustraties nu digitaliseert is kwalitatief niet goed genoeg. Daarbij kost het veel tijd en frustratie. Is er niet gewoon één simpele en goede methode?

Als jij behoefte hebt om dat vrijstaand maken nu voor eens en voor altijd góed te leren op een gemakkelijke manier, aan extra uitleg over Photoshop die jou helpt met het exporteren van je bestanden en wilt leren hoe je je illustraties & handlettering omkleurt.. Let’s go!

“Ik heb genoten van jouw écht toffe cursus.
Ik vind photoshop best lastig, dit was echt goed te volgen! Eindelijk iemand die in normale taal uitlegt waar de interessante knoppen in Photoshop zitten.
Dank je wel Marion, ik kijk nu al uit naar de volgende cursus!” 
Marleen

Marleen Fotografeert

Wie is Marion?

Ik ben fulltime self-taught illustrator & grafisch vormgever. Een aantal jaren terug ontdekte ik – per ongeluk – de wondere wereld van het waterverven.

Creëren én kennis delen maakt mij intens gelukkig. Concurrentie bestaat in mijn ogen niet. Ik laat met liefde zien hoe gemakkelijk je creatief kunt zijn. Als ik het kan, kan jij het ook! In 2019 liet ik meer dan 100 vrouwen dat inzien met mijn Waterverf Workshops. 

Van mede-illustratoren kreeg ik vaak de vraag hoe ik mijn werk digitaliseer. Met 15 jaar Photoshop ervaring en na het volgen van ontelbare tutorials, ontwikkelde ik een supersimpele methode om illustraties vrijstaand te maken. 

Klaar om deze methode te leren en je illustraties professioneel te digitaliseren?

illustratie

Voor de cursus

na de cursus

De blauwe achtergrond is om de ‘doorzichtigheid’ van de vrijstaande illustratie te laten zien. Je ziet ( in tegenstelling tot de laatste afbeelding) op de middelste afbeelding dat je geen doorzichtigheid krijgt met de tool ‘Magic Wand / Toverstaf’.

Dit kun je verwachten!

Photoshop heeft ontelbare functies, waardoor het voor veel mensen overweldigend kan zijn. Met mijn heldere uitleg en schermopnames is het juist hartstikke makkelijk. Ik leg gelijk de basis binnen Photoshop uit die belangrijk is tijdens het digitaliseren én om het nog makkelijker te maken heb ik ook checklists en uitleg in PDF vorm voor je klaarstaan.

 • Je leert het verschil tussen CMYK en RGB.
 • Je krijgt mijn ‘geheime’ digitaliseer methode en leert ermee werken.
 • Je ontdekt hoe gemakkelijk het is en ziet daardoor mogelijkheden om je illustraties te verspreiden op print, mokken of zelfs tshirts.
 • Je krijgt plezier in het digitaliseren ipv dat het frustrerend is!
 • Je leert hoe je je illustraties moet exporteren voor drukwerk en online.
 • Je leert ook handlettering en ingewikkelde illustraties te digitaliseren.

Modules

De online cursus ‘Leren Digitaliseren in Photoshop’ bestaat uit 5 modules. Je hebt – na aanschaf – 365 dagen toegang, zodat je lekker zelf je tempo kan bepalen en het een ander terug kunt kijken als dat nodig is. Door middel van video’s, schermopnames en PDF documenten laat ik superduidelijk zien hoe je je bestanden naar Photoshop haalt, hoe je je kleuren aanpast, hoe je ze vrijstaand maakt en hoe je ze exporteert voor online of voor drukwerk. Als bonus heb ik een video gemaakt die laat zien hoe je je illustraties omkleurt in verschillende kleuren.

Module 1:
Wat heb je nodig

Waarom wil je dit eigenlijk leren? Wat zijn de voordelen van goed kunnen digitaliseren? En wat heb je hiervoor nodig? Scanner of fotocamera…
Ik leg hierin uit wat ik voor materiaal gebruik en waarom.

Module 2: Technische termen

Voordat je kunt beginnen met het digitaliseren in Photoshop is het essentieel om even terug naar de basis te gaan. Je leert het verschil tussen PNG &  JPG, tussen CMYK & RGB en wat DPI nou precies is en wanneer gebruik je het?

Module 3: Digitaliseren

Je leert hoe je kleurcorrecties toepast op je illustratie, zodat je je illustratie perfect vrijstaand kunt maken met mijn ‘geheime’ methode. Daarnaast leer je oneffenheden weg te werken én zit er een bonusles ‘omkleuren’ in.

Module 4:
Afsluiting

In de afgelopen modules heb je een hoop geleerd. Je hebt allerlei termen geleerd en je weet inmiddels hoe je moet digitaliseren. Om deze kennis snel bij de hand te kunnen hebben staat er een PDF voor je klaar met een checklist & begrippenlijst.

Module 5:
Bonus

Nu je weet hoe je waterverf-illustraties kunt digitaliseren leek het me leuk om je wat ingewikkeldere illustraties te laten zien! Je leert ook hoe je handlettering kunt digitaliseren en omkleuren.

Dit kun je na de cursus:

 • Je weet precies hoe je je illustraties moet fotograferen of inscannen.
 • Je weet hoe je je de kleuren perfect corrigeert in Photoshop.
 • Je beheerst mijn ‘geheime’ methode en weet in een aantal minuten jouw illustratie vrijstaand te maken mét het behoud van het waterverf-effect.
 • Je beheerst de essentiele tools in Photoshop om je illustratie in verschillende kleuren om te kleuren.
 • Je kent de begrippen CMYK, RGB en DPI en weet hoe je ze moet instellen voor verschillende doelen.
 • Je hebt allerlei ideeën – nu het vrijstaand maken zo gemakkelijk is – om je illustraties op te laten drukken en te verkopen.

Ook leren digitaliseren?

 97.00

Veelgestelde vragen

Heb ik perse Photoshop nodig?

De cursus is te volgen in Adobe Photoshop of Photoshop Elements. Ik gebruik dagelijks Photoshop en de methodes zijn echt gebaseerd op dit programma. Mocht je Photoshop niet – of een oude versie – hebben, kun je een gratis trial downloaden op https://www.adobe.com/nl/products/photoshop/free-trial-download.html. Photoshop Elements is niet hetzelfde als Adobe Photoshop, maar de cursus (en dus mijn methode) kun je wel in Photoshop Elements gebruiken. 

Kan ik deze cursus ook doen in Photoshop Elements?

Ja dat kan! Weet wel dat de gehele cursus uitgaat van Adobe Photoshop. De knoppen zullen dus niet helemaal overeenkomen, want Photoshop en Elements zijn wel andere programma’s. Maar het is zeker mogelijk om de cursus met Photoshop Elements te volgen, dat deden al meerdere mensen voor jou.

Hoeveel tijd kost het volgen van de cursus?

Het doorlopen van de cursus duurt een aantal uur. Het is raadzaam om meteen mee te doen met je eigen illustratie. De training is onbeperkt beschikbaar. Dus neem je tijd om te oefenen!

Hoe en waar volg ik de cursus?

Na aanschaf van de cursus krijg je met een persoonlijke inlog toegang tot de Studio Cremers Academy: Club Creative. Deze cursus is vanaf 30 maart 2020 beschikbaar.

Kan ik in termijnen betalen?

Online cursussen betaal je bij mij altijd in één keer.

Ik ben geen ondernemer, is de cursus dan ook wat voor mij?

Zeker! Voor mij is íedereen welkom. Als je voelt dat deze cursus is voor jou is; volg hem dan zeker. De training is ook helemaal niet opgezet speciaal voor ondernemers. Feel free to join 😉

Kan ik de kosten opvoeren in mijn boekhouding als studiekosten?

Yesss dat kan!

Verder nog vragen?

Heb jij nog een vraag die onbeantwoord is gebleven? Mail dan naar marion@studiocremers.nl 🙂