fbpx

Dit zijn de fijnste penselen om te waterverven

Door de jaren heen heb ik – als illustrator – met veel verschillende materialen gewerkt. Vanaf het moment dat ik professioneel ging illustreren heb ik geïnvesteerd in goede penselen. Hieronder vind je een lijst met die penselen inclusief handige shoplinkjes.

De kwaliteit van aquarelpenselen zit in het verliezen van haren, het vasthouden van kleur en in het mooi in een punt lopen van de haren. Afhankelijk van hoe fijntjes of grof jij werkt kies je de dikte van penselen. Een nummer 2 penseel is bijvoorbeeld heel precies en een nummer 16 heel groot.
Daarnaast vind ik het belangrijk dat mijn penselen bestaan uit synthetische haren, dus niet van dieren. Het is heel persoonlijk wat voor penselen je fijn vindt, daar moet je achterkomen door te oefenen. Ik kan je in ieder geval fijne penselen aanraden.

Tip: Spoel nieuwe kwasten altijd eerst uit en zet ze NOOIT met de haren naar onderen.

Mijn favoriete merk voor verf is Princeton Heritage 4050 Synthetic Penselen. Deze penselen zijn – zoals de naam zegt – gemaakt van synthetische haren. Een enorme plus in mijn ogen én ik vind dat je er geweldig mee kunt werken. De punten van deze kwasten zijn mooi spits en je kunt veel varieren met druk en dikte. Daarbij gebruik ik ze al jaren en zijn er nog maar weinig haren uitgevallen. Deze penselen zijn enigszins prijzig, maar ik kan je verzekeren dat ze de investering waard zijn. De kwaliteit is namelijk écht uitmuntend.

Hierbij mijn ultieme favorieten penselen (hoger segment):


En dit zijn de wat betaalbaardere penselen die ik ook fijn vind:


Succes! En mocht je vragen hebben stel ze op mijn Instagram: @studiocremers 🤩

 

* Deze pagina bevat affliatie linkjes. Dat houdt in dat ik – áls je iets via een linkje koopt – een mini commissie krijg. Je merkt hier zelf verder niks van en betaald hiervoor niks extra! 

Benieuwd welke waterverf materialen ik het allerliefst gebruik?

Schrijf je in voor mijn maandelijkse happy mail en ontvang mijn gratis e-book met mijn favoriete waterverf materialen direct in je inbox. 💌 Ruim 5000 mensen ontvangen maandelijkse vrolijke tips, illustraties en unieke deals die ik nergens anders deel!