fbpx

Dit aquarelpapier adviseer ik jou

Het heeft lang geduurd voordat ik erachter kwam wat nou goed en fijn waterverfpapier was… Er zit zóveel verschil in de merken, de prijzen en de kwaliteit. Hieronder leer je mijn ervaringen en adviseer ik jou mijn favorieten papiermerken incl. shoplinkjes.

Om te beginnen: Het goedkoopste papier gaat niet werken voor je. Dat gaat er zelfs voor zorgen dat jij geen mooie illustraties maakt en dat je snel het plezier verliest in het waterverven. En dat zou super zonde zijn! Het ligt niet gauw aan jou, maar aan het materiaal. Goed papier zorgt voor intense kleuren, mooie overgangen en dus betere resultaten!

Wist je dat er drie verschillende soorten aquarelpapier zijn?

 

Coldpressed papier

Dit is het meest gebruikte papier onder waterverf illustratoren. Het bevat een lichte structuur en is geschikt voor meerdere soorten materialen. Je hebt meer pigment controle en het is makkelijker om vloeiendere overgangen te maken dan op hotpressed papier.

 

Hotpressed papier

Dit is volledig glad papier. Hierdoor zijn de kleuren intenser, zijn de randen harder en droogt de verf sneller. Dit papier is geschikt als je veel bloemen schildert.

 

Rough papier

Dus is – zoals de naam al verklapt – erg ruw structuur papier. Het lijkt een beetje op coldpressed papier, maar nog veel ruwer.

Ook binnen alle verschillende merken zijn er grote verschillen. Afhankelijk van jouw voorkeuren is het uitproberen. Wat ik kan doen om te helpen is mijn favoriete papieren vertellen:

 

Succes! En mocht je vragen hebben stel ze op mijn Instagram: @studiocremers 🤩

 

 

* Deze pagina bevat affliatie linkjes. Dat houdt in dat ik – áls je iets via een linkje koopt – een mini commissie krijg. Je merkt hier zelf verder niks van en betaalt hiervoor niks extra! 

Benieuwd welke waterverf materialen ik het allerliefst gebruik?

Schrijf je in voor mijn maandelijkse happy mail en ontvang mijn gratis e-book met mijn favoriete waterverf materialen direct in je inbox. 💌 Ruim 5000 mensen ontvangen maandelijkse vrolijke tips, illustraties en unieke deals die ik nergens anders deel!